Facebook Hirdetési Fiók Törlése, Felfüggesztése (2021)

Written by: Marketer
Utolsó módosítás:

Amennyiben egy Facebook hirdetési fiókon nem kívánsz többé Facebook hirdetéseket indítani, akkor biztonsági okok miatt ajánlott a Facebook hirdetési fiók törlése mellett dönteni. Noha nem leszel képes sosem a fiókot teljesen törölni, igazából csak a Facebook hirdetési fiók felfüggesztése lehetséges, vagy a Facebook még a Facebook hirdetési fiók bezárása kifejezést is használja.

Ebben az útmutatóban a Facebook hirdetési fiók törlésének a folyamatát fogjuk bemutatni, vagyis pontosabban fogalmazva azt mutatjuk be, hogy hogyan lehet Facebook hirdetési fiókot felfüggeszteni, így ezáltal inaktívvá tenni a fiókot.

Többek között kitérünk a cikkben az alábbiakra:

 • Lehet-e Facebook hirdetési fiókot törölni?
 • Mi történik akkor, amennyiben törlöd vagyis felfüggesztesz egy Facebook hirdetési fiókot
 • Hogyan lehet a Facebook hirdetési fiókot felfüggeszteni?
 • „Nem tudok egy FB hirdetés fiókot törölni” – Lehetséges okok és problémaelhárítás.

A cikk végén pár gyakorian ismételt kérdésre is válaszolunk a Facebook hirdetési fiókok törlése és felfüggesztése kapcsán.

Lehet-e Facebook hirdetési fiókot törölni?

Ahogy a cikk elején már elmondtuk, a Facebook nem engedi, hogy végleges törölj egy Facebook ad accountot, csupán az adott Facebook hirdetési fiókot felfüggesztve inaktívvá lehet tenni.

Ennek ellenére sokan a ’Facebook hirdetési fiók törlését említik amikor erre a következőkben bemutatott folyamatra utalnak, így mi is ugyanazt értjük alatta a Facebook hirdetési fiók törlése, felfüggesztése, inaktiválása vagy éppen zárása alatt.

Mi történik, amennyiben egy Facebook hirdetési fiókot bezársz?

Még mielőtt a konkrét folyamatot bemutatnánk, fontos a fenti kérdésre is röviden kitérni.

Amikor Facebook hirdetési fiókot felfüggesztesz, a Facebook hirdetési fiókokhoz kapcsolódó hirdetési kampányok teljesítményét továbbra is látni fogod, és elméletileg akár a Facebook hirdetési fiókot aktiválhatod újra a jövőben.

Ha törölsz egy Facebook hirdetési fiókot, a még nem kiszámlázott Facebook hirdetési díj teljes egészében ki lesz számlázva a hirdetési fiókban megadott bank vagy hitelkártyára. Amint a FB hirdetési fiók bezárásra kerül, minden Facebook hirdetési kampányod meg fog állni, és nem fogsz tudni ezzel a hirdetési fiókkal a törlés után új Facebook kampányt indítani.

A jelenlegi fizetési módod és a megadott kártyák adatai is törlésre kerülnek, így nincs vele kockázat, hogy valaki a hitelkártyát rosszindulatú célokra használja fel.

A Facebook hirdetési fiók törlésének folyamat (bezárás és felfüggesztés)

Íme, így tudod a Facebook hirdetési fiókot törölni, vagyis a Facebook hivatalos terminológiáját használva, a hirdetési fiókot felfüggeszteni.

 1. Nyisd meg az a Facebook Vállalkozáskezelőt, ahol a törölni kívánt Facebook ad account található.
 2. Navigálj a Vállalkozás beállításai oldalra innen, vagy csak nyisd meg az alábbi linket: facebook.com/settingsFacebook Vállalkozás beállításai
 3. A bal oldalon a ’Fiókok’ alatt kattints a ’Hirdetési fiókokra’
 4. Itt látni fogod az összes Facebook hirdetési fiókot, amihez ennek a Facebook Vállalkozáskezelőnek hozzáférése van.
 5. Jelöld ki azt a hirdetési fiókot, amit inaktíválni kívánsz.
 6. Majd a jobb felső sarokban kattints a ’Felfüggesztés’ gombra.Facebook Hirdetési fiók törlése, felfüggesztése
 7. A Facebook megkér, hogy erősítsd meg, hogy tényleg inaktíválni akarod a fiókot. Amennyiben igen, akkor kattints a ’Hirdetési fiók Inaktíválása’ gombra.Facebook hirdetési fiók inaktíválása

És igazából ennyi a folyamat, Facebook hirdetési fiókod fel lett függesztve, noha még a folyamat pár napot igénybe vehet. Amint a Facebook hirdetési fiókod be lett zárva, az alábbi jelzést láthatod a Facebook hirdetési fióknál:

Bezárt Facebook hirdetési fiók

„Nem tudom a Facebook hirdetés fiókot törölni” – Lehetséges okok és problémaelhárítás

Tehát ugye Facebook hirdetési fiókot nem tudsz véglegesen törölni, csak felfüggeszteni vagy bezárni tudod. Amennyiben a fiók felfüggesztésével van problémát, pár tipp, ami segíthet kitalálni, hogy mi a probléma:

 • nyilvánvalóan a Facebook oldal adminjának kell lenned, hogy a Facebook hirdetési fiókodat fel tudd függeszteni.
 • Az is remélem, hogy nyilvánvaló, hogy a Facebook hirdetési fióknak a tulajdonosának kell lenned ahhoz, hogy be tudd zárni. Nem elég az, ha valamilyen hozzáférésed van hozzá. Nézd meg a cikkünket arról, hogy hogyan tudod a FB hirdetési fiókot a Facebook Vállalkozáskezelődhöz hozzáadni.
 • Amennyiben a fennmaradó Facebook hirdetési díjat a Facebook nem tudta levonni a hitel vagy bankkártyádról, akkor nem fogja tudni a hirdetési fiókodat sem bezárni.

Gyakorian Ismételt Kérdések – Facebook Hirdetési Fiók bezárása

Ha törlöd a Facebook Hirdetési Fiókod, tudsz egy újat indítani?

Igen, nincs igazából kapcsolatban a Facebook hirdetési fiókok törlésével. Noha azt fontos hozzátenni, hogy ha egy Facebook hirdetési fiókodat törlöd (ami ugye valójában csak deaktiválás, nem végleges törlés), az nem fogja növelni a Facebook hirdetési fiók létrehozási limitet, ami Facebook Vállalkozáskezelődre vonatkozik. A limitbe a felfüggesztett fiók is be fog számolódni.

Tudsz véglegesen törölni egy Facebook Hirdetési fiókot?

Nem, csak felfüggeszteni tudsz egy Facebook hirdetési fiókot, és ha a Facebook nem a policy megsértése miatt zárta be a Facebook hirdetési, akkor elvileg a Facebook hirdetési fiókot vissza is tudod állítani, csak ismét el kell látni fizetési információkkal.