Facebook Oldal felhasználónév létrehozása, módosítása (2021)

Written by: Marketer
Utolsó módosítás:

Sokan nem tudok, de a Facebook oldal neve és a Facebook oldal felhasználóneve két külön dolog. A Facebook oldal neve nem egyedi, míg a Facebook oldal felhasználónév az, és csak azután lehet megadni a FB oldal felhasználónevét, miután a Facebook oldaladat már létrehoztad.

Ebben a kis útmutatóban mindenre kitérünk, amit tudni kell a Facebook oldal felhasználóneve kapcsán, így többet között arra:

 • Mi az a Facebook oldal felhasználóneve és hol találod a Facebook üzleti oldaladon
 • Hogy használható a Facebook oldal felhasználóneve?
 • Mi a különbség a Facebook oldal felhasználóneve és a sima neve között?
 • Hogyan kapcsolódik a Facebook oldal URL-je a Facebook oldal felhasználónevéhez?
 • Hogy lehet megadni egy FB oldal user name-et?
 • Hogy lehet módosítani a FB oldal felhasználónevét?
 • ’Nem tudom megváltoztatni a Facebook oldal felhasználónevét” – Mit tehetünk?

Mi az a Facebook oldal felhasználónév és hol található?

A Facebook felhasználó név az az egyedi név, ami a Facebook oldal neve alatt jelenik meg. A Facebook oldal nevétől teljesen független, és akkor tudod megadni, létrehozni, miután már létrehoztad a Facebook oldalt a vállalkozásod számára.

Ha csinálsz egy Facebook oldal felhasználónevet, azzal sokkal egyszerűbben fogod tudni belinkelni illetve betaggelni az oldaladat. Emellett a Facebook oldalad url-je is arra fog megváltozni, ami a Facebook felhasználóneved, ami egy sokkal szebb url lesz, mint az az automatikusan generált, amit akkor kapsz, amikor létrehoztad a Facebook üzleti oldalad.

Hogyan használható a Facebook felhasználónév üzleti oldalak esetén?

Amennyiben megadtad már a Facebook felhasználónevet, akkor ahogy említettük a Facebook url-d is meg fog változni, valamint az alábbi funkciók is elérhetők lesznek:

 1. Facebook oldalad egyszerűbb betag-elése (megjelölése) Facebook posztokból

Ha meg akarod jelölni vagy utalni akarsz a Facebook oldaladra egy személyes profilodon vagy éppen a saját oldalad posztjában a hírfolyamban vagy éppen egy FB csoportban, akkor ezt egyszerűen megteheted, hogy a Facebook oldal felhasználónevéhez a @ jeled adod hozzá.

 1. Facebook oldal belinkelése a fb.me/felhasználónév linkkel

Amennyiben Facebookon kívül vagy, és már van az oldaladnak Felhasználóneve, akkor egy shortlinket tudsz használni, amivel elég könnyen egy rövid linkben be tudod a Facebook oldaladat linkelni. A shortlink az alábbi módon néz ki:

fb.me/felhasználónév 

 1. A Facebook oldalad Messenger oldalára való linkelés

Hasonló módon az előzőhöz, a Facebook Messenger oldaladat is be tudok shortlinkelni a felhasználóneveddel, és akkor az emberek már egyből a Messengeren írhatnak neked. Ennek a linknek a használatához is csak egy felhasználónévre van szükséged. A link az alábbi néven néz ki:

m.me/felhasználónév

Facebook oldal felhasználónév vs. Facebook oldal név

Lehet kicsit megtévesztő lehet különbséget tenni a Facebook oldal felhasználóneve és a FB oldal neve között, szóval most tisztázzuk ezt.

A Facebook oldal az az a név, amit a Facebook oldal létrehozásakor adunk meg, és ennek a névnek nem kell egyedinek lennie. Akár lehet teljesen más mint a Facebook oldal felhasználóneve, noha azért brand szempontokat figyelembe véve inkább hasonlónak kellene lennie.

Facebook oldal felhasználónév vs sima neve

Ezen a képen is látható, hogy melyik, melyik.

A Facebook oldal felhasználónév pedig ugye az, amelyiket csak azután tudsz megadni, miután a Facebook oldal létre lett hozva. A Facebook oldal nevével ellentétben a username-nek egyedinek kell lennie, szóval semmilyen Facebook profilnak vagy éppen FB üzleti oldalnak nem lehet ugyanaz a felhasználóneve.

Facebook oldal felhasználóneve és a Facebook oldal URL-je

Amikor létrehozol egy Facebook oldalt vállalkozásod számára, akkor a Facebook automatikus generál egy URL-t a Facebook oldal számára, ami egyedi lesz, de valószínűleg valami fura számkombináció lesz a végén, mint az alábbi esetben is:

Facebook oldal automatikusan létrehozottURL

Szerencsére, ezt a Facebook oldal URL-t meg tudod változtatni, de extra dolgot nem is kell csinálnod, mivel amikor a Facebook oldal felhasználónevét létrehozod, akkor a Facebook oldalad URL-je azt a felhasználónevet fogja felvenni a facebook.com-os rész után. Tehát a Facebook oldalad mostantól az alábbi URL-en is el fogod tudni érni: facebook.com/felhasználónév

Facebook oldal létrehozása, megadása

Nagyon egyszerű egy Facebook oldal felhasználónevet létrehozni, íme ennek a lépései:

 1. Nyisd meg a Facebookod, és ha asztali gépen vagy, akkor kattints az ’Oldalak’ gombra a bal oldalon
 2. Válaszd ki azt a Facebook oldalt, aminek meg akarod adni a felhasználónevét.
 3. A Facebook oldal főoldalának tetején kattints a ’Felhasználónév létrehozása’ gombra
 4. Facebook oldal felhasználónév létrehozása
 5. Egy kis ablak felugrik, ahol most megadhatod a Facebook oldal felhasználónevét

Facebook felhanszálónév létrehozása üzleti oldalhoz vállalkozások számára

 1. Majd kattints a ’Felhasználónév létrehozása’ gombra.

Amennyiben a Facebook oldalad felhasználóneve a FB erre vonatkozó szabályaival összhangban van (lásd lejjebb), akkor a Facebook oldalad felhasználóneved ezzel létre is lett hozva, és használhatod már a fent írt feature-öket. Amennyiben még nem látod a felhasználóneved megadva, frissítsd az oldalt.

Hogyan módosítható a Facebook oldal felhasználóneve?

Ha már létrehoztál egy felhasználónevet a Facebook üzleti oldalnak, de időközben a brand vagy a cég neve megváltozott, akkor arra is van lehetőséged, hogy a Facebook oldal nevét megváltoztasd. Ennek lépéseihez az alábbi egyszerű folyamatot kövesd:

 1. Nyisd meg az a Facebook oldalt, aminek a felhasználó nevét meg kívánod változtatni.
 2. A baloldali sávban kattints ’Az oldal adatainak módosítása’ gombraFacebook oldal adatainak módosítása
 3. Majd itt az oldal tetején láthatod a jelenlegi Facebook oldal felhasználónevedet. Módosítsd és kattints ki belőle, és ha a szabályoknak megfelel, már módosult is a Facebook oldal felhasználóneve.Facebook oldal felhasználónév megváltoztatása

Nem tudom megváltoztatni a Facebook oldal felhasználónevét (vagy létrehozni azt)

Alapvetően három típusú oka lehet annak, hogy miért nem tudod megváltoztatni vagy éppen megadni a Facebook oldalad felhasználónevét:

 1. A Facebook oldalad csak éppen létre lett hozva. Ha még nem gyűjtöttél 24 követőt a Facebook oldaladhoz, akkor a Facebook nem fogja engedni, hogy megadd a Facebook oldalad felhasználónevét. Könnyen megugorhatod ezt a korlátozás, ha pár ismerősödet meghívod, hogy kedveljék a Facebook oldalt.

Hasonlóan az előzőhez, lehet a Facebook azért nem engedi, hogy létrehozd a Facebook oldal felhasználónevét, mert legalább egy Facebook bejegyzést közzé kell tenned a FB oldaladon, mielőtt meg tudnád adni a felhasználóneved.

 1. A Facebook felhasználónévre, amit választani szeretnél, már más lecsapott. Ahogy említettük, a Facebook oldal felhasználónévnek egyedinek kell lennie, szóval nem választhatod azt, amit más már korábban beállított mint felhasználónév

Ebben az esetben az egyetlen lehetőséged, hogy megnézed ezt a Facebook oldalt, és ha nem aktívak már, akkor megkéred őket, hogy módosítsák a felhasználónevüket. Kicsi az esély rá, de egy próbát megér.

 1. Végül a harmadik lehetséges ok, ami miatt nem engedi, hogy létrehozd vagy megváltoztasd a Facebook üzleti oldalad felhasználónevét, az az, hogy a választott felhasználónév nem kompatibilis a Facebook felhasználónévvel kapcsolatos előírásaival. Erre nincs igazából workaround, meg kell felelned ezeknek a szabályoknak

Ezeket a szabályokat itt találod meg.

Végül külön pontba nem írjuk be, de nyilván a Facebook oldal adminjának kell lenned ahhoz, hogy módosítsd a Facebook oldalad felhasználónevét.