Facebook oldal létrehozása vállalkozásoknak – Facebook üzleti oldal alapok

Written by: roihacks.hu
Utolsó módosítás:

Ha szeretnéd a vállalkozásod vagy a személyes márkádat a Facebookon reklámozni, vagy csak egy egyszerű módját akarod, hogy az emberek követhessenek a Facebookon, akkor a személyes Facebook profilod mellett érdemes Facebook oldalt is létrehoznon. (korábbi nevén Facebook rajongói oldal, de Facebook üzleti oldal néven is fogunk rá hivatkozni).

A következőkben bemutatunk minden fontos dolgot, ami a Facebook oldal létrehozása kapcsán tudnod érdemes. A cikkben kitérünk illetve bemutatjuk az alábbiakat:

 • Facebook oldal létrehozása lépésről lépesre
 • a Facebook oldal beállításainak elvégzése és testre szabása
 • milyen funkciókhoz fogunk hozzáférni a FB oldal létrehozása után
 • a következő lépések a Facebook rajongói oldalunk létrehozása után

Facebook oldal létrehozása vállalkozásoknak

Facebook oldalt kétféleképpen lehet felállítani, vagy a Facebook Vállalkozáskezelőből indulva (lásd a blogbejegyzés végén), vagy a személyes oldalunkról indulva.

A Facebook üzleti oldal létrehozása a személyes Facebook profilunkról indulva egy rendkívül egyszer folyamat, az alábbi lépéseken kell végig mennünk:

 1. Nyissuk meg az facebook.com/pages linket, vagy pedig a Facebook hírfolyam oldaláról kattintsunk az Oldalak oldalra a baloldali menüsorban.

Facebook oldal létrehozása

 1. A bal oldali sidebarban megjelennek azok a Facebook oldalak, amiket jelenleg kezelünk. Kattintsunk az ’Új oldal létrehozása’ gombra.

 1. Ismét a képernyő bal oldalán kell az információkat megadni, és ahogy írjuk az infókat, úgy jelenik meg a képernyő másik felén, hogy a Facebook oldalon hogy fog az adott információ megjelenni.

Facebook Üzleti Oldal létrehozása

 1. Először a Facebook oldal nevét kell megadnunk. Ez lesz az a név, amit másik is látni fognak mint a FB oldal neve, szóval olyan nevet érdemes adni, mint a vállalkozásunk brand neve, vagy a saját nevünk. (természetesen, ez egy kötelező mező, amit mindenképp meg kell adnunk.)
 2. Meg kell adnunk az új Facebook oldal kategóriáját. A kategória arra szolgál, hogy a Facebooknak leírjuk milyen típusú vállalkozásod vagy szervezeted van, illetve milyen témával foglalkozik a FB oldal. Legfeljebb 3 kategóriát adhatunk itt meg.
 3. Végül pedig a leírásban adhatunk további információkat, hogy miről szól ez a Facebook oldal, ami a névjegyrész alatt meg fog jelenni. (Ez egy opcionális mező)
 4. Amint megvagyunk, kattintsunk az ’Oldal létrehozása’ gombra.
 5. Az oldal most létre lett hova, és egyből képeket is hozzáadhatsz, de ez nem kötelező ebben a lépésben. Amennyiben szeretnéd beállítani képeket, akkor a profilkép és a borítókép beállítása gombra kell kattintanod.

Újonnan létrehozott Facebook oldal promótálása

Amint létrehoztad az új üzleti Facebook oldalt, lehetőséged van egyből arra, hogy posztolja az oldalon valamit. Javasoljuk, hogy egyből készíts egy posztot, amiben leírod, hogy ez egy új Facebook oldal, ahol híreket, információkat fogsz megosztani az adott márkáról, vállalkozásról.

Mivel az oldaladnak még 0 az elésére, ezért a Facebook bejegyzést a saját személyes profilddal oszd meg, és kérd meg a Facebook ismerőseidet, hogy lájkolják az új FB oldalt. Ez az egyik legkönnyebb módja annak, hogy lájkolókat és követőket szerezzünk.

Facebook bejegyzés létrehozása

A másik egyszerű és ingyenes módja, hogy elkezdd növelni a Facebook oldalad kedvelőinek számát, hogy meghívod az ismerőseidet közvetlenül az oldaladról.

Facebook oldal ajánlása ismerősök számára

Facebook oldal testreszabása

Mivel a Facebook üzleti oldal létrehozásánál csak kevés információt kellett megadni, érdemes a létrehozás után egyből még folytatni az oldal testre szabását, amire számos lehetőségünk van. Most csak a legfontosabbakat fogjuk megemlíteni.

Facebook Névjegy rész szerkesztése

A Facebook oldal Névjegy részében olvashatók az oldallal kapcsolatos legfontosabb információk, amiket egy kis görgetés utána, az oldal bal oldalán tudsz szerkeszteni:

Facebook oldal névjegyének szerkesztése

Itt lehetőség van:

 • a vállalkozás címének megadására,
 • a brand weboldalának a megadására,
 • megadhatod a cég telefonszámát és e-mail címét is,
 • szerkesztheted a nyitvatartást is, ha az számodra releváns
 • Valamint szintén módosíthat azt a leírás és a kategóriákat, amiket akkor adtál meg, amikor létrehoztad a Facebook oldalt.

Felhasználónév létrehozása a Facebook oldal számára

Mivel a Facebook oldal neve nem feltétlenül egyedi, ezért lehetőség van egyedi felhasználónév létrehozására így, ami egy egyedi url-t fog az oldalad számára jelenteni:

Facebook oldal felhasználónév létrehozása

Az egyedi felhasználónév létrehozása után, használhatod a https://fb.me/username shortlinket hogy egyszerűen linkelhesd a FB oldalad, valamint a https://m.me/username rövid linket is, ami pedig automatikusa a Facebook Messengert fogja megnyitni, amin keresztül az érdeklődők közvetlenül írhatnak a Facebook oldaladnak.

Gomb beállítása a Facebook page-ed számára

Szintén lehetőséged van arra, hogy a Facebook oldalad tetején, a Cover fotó alatt lévő gombot szerkeszd.

Jelenleg a Facebook 14 gomb közül enged választani. Válaszd azt, ami leginkább hasznos a vállalkozásod, személyes branded számára:

 • Követem
 • Ajándékkártya megtekintése
 • Foglalás most
 • Árajánlat kérése
 • Hívás most
 • Kapcsolatfelvétel
 • Üzenet küldése
 • Whatsapp-üzenet küldése
 • Email küldése
 • További információ
 • Regisztráció
 • Alkalmazás használata
 • Játék indítása
 • Videó megtekintése
 • Bolt felkeresése

A Facebook oldalad gombját nagyon egyszerűen beállíthato, illetve megváltoztathatod, annyit kell mindössze tenned, hogy a ’Gomb beállítása’ gombra kattintasz, és kiválasztod a számodra legmegfelelőbb szöveget, majd az annak a gombnak megfelelő utasításokat követed.

Miért kell Facebook üzleti oldalt létrehoznod a vállalkozásod számára?

Facebook oldal felállítása több okból is nélkülözhetetlen. Most csak a legfontosabbakat említjük meg:

 • Információk, hírek megosztása a rajongóiddal, követőiddel. Sok ember esetében a Facebook az egyetlen mód, hogy hatékonyan elérd őket.
 • A Facebook oldaladat használhatod arra, hogy a céged ügyfélszolgálati feladataid itt bonyolítsd le. A Facebook oldalon, illetve a FB üzeneteken keresztül való panaszkezelés vagy információ nyújtás sokkal intuitívabb mintha a vásárló egy hivatalos kontakt formon keresztül levelezne az ügyfélszolgálatunkkal. Ráadásul ha ez a kommunkiáció nyilvánosan a Facebook falunkon történik, akkor más érdeklődők, vásárlók számára is jelenthet segítséget az információ.
 • Hirdetések létrehozásához nélkülözhetetlen egy aktív üzleti Facebook oldal, mivel a személyes oldaladról nem futtathatsz Facebook hirdetéseket
 • Népszerűsítsd a Facebook eseményeidet, eladj a Facebook marketplace-en, Facebook boltot hozz létre, stb.

Következő lépések a Facebook oldal létrehozása után

Ha szóba jön a Facebook hirdetés vagy éppen az Instagram hirdetés, és professzionálisan szeretnénk csinálni, akkor a Facebook oldal felállítása után az alábbi Facebook eszközöket is létre kell hoznunk, illetve a megfelelő beállításokat is el kell végeznünk:

Amint a Facebook oldalad kész, futtathatsz róluk Facebook hirdetéseket Vállalkozáskezelő és a Facebook Képpont nélkül is. Ugyanakkor ezt nem ajánlanánk, mivel azok nélkül több olyan funkcióhoz nem férünk hozzá, amikkel a Facebook hirdetéskampányaink igazán hatékonyak lehetnek, ami összességében a Facebook kampányaink alacsonyabb ROAS-ához (megtérüléséhez) fognak vezetni.

Hogyan kérhetsz hozzáférést egy Facebook oldalhoz?

Amennyiben létrehoztál már egy üzleti Facebook oldalt és egy Facebook Business Managered is van, akkor érdemes azt a Facebook oldalt a Vállalkozáskezelőben is felvenned. Vagy ha nem a tiéd a FB oldal, akkor a Facebook Vállalkozáskezelőn keresztül kérhetsz az oldalhoz hozzáférést.

A Facebook oldal felvételének lépései az alábbiak:

 1. Menj a Vállalkozáskezelő Vállalkozás beállásai oldalára, ami a menüből érhető el vagy erre a linkre kattintva: https://business.facebook.com/settings/
 2. A bal oldalon a Fiókok szekció alatt kattintsunk az Oldalak linkreVállalkozás beállításai - Facebook Vállalkozáskezelő
 3. Majd kattintsunk a ’Hozzáadás’ gombra. Itt három lehetőségünk lesz.
  1. Az ’oldal megadása’ lehetőséggel hozzáférést kérhetünk egy másik cég által létrehozott oldalhoz
  2. ’Hozzáférés kérése az oldalhoz’ lehetőséget, ha ügynökségként vagy szabaduszóként szeretnénk a Facebook oldalhoz hozzáférni. A tulajdonos azonban továbbra is az oldalt létrehozó vállalkozás marad
  3. Végül ahogy a cikk elején említettük, az ’Új oldal létrehozása’ opcióval a Vállalkozáskezelőből indulva is létrehozhatunk egy új Facebook oldalt vállalkozásunk számára.

Facebook oldal megadása, hozzáférés kérése

GyIK – Facebook Oldal létrehozása vállalkozásoknak

Hol és hogyan hozhatunk létre Facebook Business page-et?

Facebook üzleti oldal létrehozása lehetséges a személyes Facebook oldaladról indulva, az Oldalak aloldalra navigálva, vagy a Facebook Vállalkozáskezelő Vállalkozás Beállításai aloldalról is.

Létrehozhatunk Facebook oldalt személyes Facebook profil nélkül?

Korábban volt erre lehetőség, de ma már ez nem lehetséges, nem lehet személyes Facebook profil hiányában Facebook oldalt létrehozni.

Hány Facebook oldalt lehet a Facebook profiloddal létrehozni?

Nincs arra vonatkozó korlátozás, hogy hány darab Facebook oldalt hozz létre vállalkozásod számára