Facebook Felhasználók száma Magyarországon [2021] – Magyar FB felhasználó statok

Written by: Marketer
Utolsó módosítás:

Hányan használják a Facebookot Magyarországon? Nem is annyira egyértelmű kérdés, de biztos lehetsz, hogy itt a pontos adatokat fogod megtalálni a magyar Facebook felhasználók számáról, frissítve az idei évre.

A cikkben bemutatjuk a magyar Facebook userekről az alábbi statisztikákat:

 • Magyarországi Facebook felhasználók száma, és historikus növekedése
 • Magyarországi Facebook felhasználók nemi megoszlása
 • Magyar Facebook felhasználók életkorbéli megoszlása
 • Magyar Facebook felhasználók területi megoszlása, megyénként és városonként  hol tudjuk pontosan megnézni?
 • Facebook felhasználók száma, akik magyarul beszélnek

Ebben a cikkben csak a magyar Facebook felhasználókra fókuszálunk, amennyiben a Facebook globális felhasználói számaira, vagy csak általános Facebook statisztikákra vagy kíváncsi, vagy éppen a Facebook hirdetési statisztikáira vagy kíváncsi, akkor azokat az előző linkekre kattintva éred el. Szintén külön cikkben foglalkoztunk a magyar Instagram felhasználókkal kapcsolatos számokkal is.

Facebook felhasználók Magyarországon 2021-ben

Amikor a Facebook magyar felhasználóit adjuk meg, fontos azt megérteni és tudni, hogy pontosan milyen módszertan szerint számított számról beszélünk. Hiszen sokféleképpen lehet azt a kérdést megválaszolni, hogy hányan használják a Facebookot Magyarországon.

Két számot szoktak leginkább használni, a havi aktív felhasználók száma (monthly active users, vagy MAU) és a napi aktív felhasználók száma (daily active users, vagy DAU).

A különbség értelemszerűen az, hogy a napi aktív felhasználók száma azt adja meg, hogy hányan szoktak naponta átlagosan a Facebookba bejelentkezni, míg a havi aktív felhasználók száma azt, hogy hányan jelentkeznek be legalább havi egyszer.

magyarországi Facebook felhasználók száma

Magyarországgal kapcsolatban a havi aktív Facebook felhasználók száma ismert, ami 2021-ben 6,75 millió ember, ami több mint az országban élő lakosságszám 2/3-a. Érdekességképpen ez a világ Facebook felhasználóinak (2,8 milliárd) mindössze a 2,4 ezreléke, azaz kb. minden 400. felhasználó magyar a platformon. (Bár ennél valamivel több, ha beleszámoljuk a határontúli magyarokat és a külföldön élő magyarokat is.)

Hirdetéssel megcélozható felhasználók száma Magyarországon

Amennyiben azt a számot nézzük meg, hogy Facebook hirdetésekkel mennyi embert lehet elérni, hogy ha csak a Facebook felületeit célozzuk meg, akkor jelenleg ez a becsült szám a hirdetéskezelő adatai szerint 5,9 millió ember.

Magyar Facebook felhasználók növekedése és historikus változása

Bár a magyarországi Facebook felhasználók száma már nem olyan ütemben nő mint a kezdeti időkben, azért még mindig nő a magyar felhasználók száma, hiszen az elmúlt 2,5 évben gyakorlatilag 1 millió felhasználóval nőtt a Facebook felhasználó száma Magyarországon:

Ennek fő oka, hogy a tinédzser kort elérő magyar fiatalok, ha ugyan nem is preferált közösségi média platformjuk már a FB, de azért felregisztrálnak a Facebook-ra is. Míg azon idősebb magyar emberek száma fokozatosan csökken, akik nem használják a Facebook.

Bár Magyarországon is vannak olyanok, akik a Facebook adatvédelmi és egyéb botrányai miatt törölték a Facebook fiókjukat, ez még jóval kevesebb ahhoz képest, akik újonnan csatlakoznak a Facebookhoz.

Magyar Facebook felhasználók száma – férfi-női bontásban

Amennyiben ezt a 6,75 millió magyar Facebook usert vizsgáljuk, akkor a nemi arányokban nem találunk nagy meglepetést. A felhasználók 53%-a nő, 47%-a férfi, ami körülbelül leképezi a Magyarországon ismert női-férfi arányokat.

Ami érdekesség viszont, hogy míg az összes korosztályban túlsúlyban vannak a nők, addig pont a legnépesebb korosztályban, a 25 és 34 év közöttieknél a férfi userek többen vannak. Ennek oka lehet, hogy ebben a korosztályban a nők között nagyon népszerű az Instagram, TikTok és egyéb közösségi média felületek.

magyarországi Facebook felhasználók száma

Magyarországi FB felhasználók száma korcsoport szerint

Van egy olyan elterjedt vélekedés, hogy a fiatalok amint a szüleik is megtalálták a Facebookot, elmenekültek onnan, és a Facebook már egy idősebbek által dominált platform. Ennek a magyarországi Facebook felhasználók koráról ismert adatok némileg ellentmondanak

Noha az igaz, hogy más közösségi média platformok, mint az Insta, a TikTok vagy éppen a Snapchat esetén sokkal inkább a fiatalok dominanciája jellemző, ahogy feljebb már említettük a Facebook esetén is a 25-34-es korosztály van legnagyobb számban jelen Magyarországon.

Az mindenesetre igaz, hogy a magyarországi FB felhasználók eloszlása kor szerint sokkal inkább kiegyensúlyozott, 55 feletti magyar felhasználók száma is több mint 1,3 millió.

Magyar nyelven megcélozhatók száma Facebookon

Ahogy már említettem, a 5,9 millió elérhető Facebook felhasználót ír a Facebook beállítási felülete a Facebook kampányok hirdetés sorozatának szintjén, amennyiben a Facebook felületen a Magyarországi lokációra célzunk.

Ugyanakkor, magyar felhasználó azonban több van a platformon, hiszen ahogy említettem, a határontúli magyarok és külföldön élő magyarok ebbe a számba nincsenek beleszámítva, sem a már korábban említett 6,7 millióba.

Amennyiben kivesszük a Facebook kampánybeállításoknál a magyarországi lokációt, és az egész világot beállítjuk megcélzott lokációnak, viszont nyelvi beállításoknál beállítjuk a magyar nyelvet, akkor csak a Facebook felületein, a becslés szerint közel 7,1 millió embert érhetünk el.

Magyar Facebook felhasználók száma megyénkként és a fővárosban

Arra pontos hivatalos adatok nem állnak rendelkezésre, hogy egyes magyarországi megyékben városoknak pontosan mennyi a Facebook felhasználók száma.

Azt viszont a Facebook hirdetések célzási beállításainál meg tudjuk nézni, hogy pontosan hány embert lehet elérni Facebook hirdetéssel az adott megyében, városban, de akár utcák szintjén is.

Egyéb Facebook statok

Amennyiben a Facebook használattal kapcsolatos adatokra, vagy általános globális FB felhasználói számokra vagy kíváncsi, akkor mindenképp nézd meg a Facebook statisztikákról szóló egyéb cikkeinket is. Itt kitérünk olyanokra is, hogy

 • egy átlagos felhasználó naponta mennyit használja a Facebookot?
 • milyen Facebook alkalmazásokat, funkciókat hányan használnak?
 • milyen eszközökön érik el a legtöbben a Facebookot?
 • Facebook Inc-kel kapcsolatos egyéb statisztikák?

Magyarországi Facebook felhasználók – adatok forrásai

“Facebook Felhasználók száma Magyarországon [2021] – Magyar FB felhasználó statok” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Üdvözlöm! Nagyon jó ez az összefoglaló. Gratulálok hozzá! Az lenne a kérdésem, hogy milyen adatforrásra támaszkodott az összeállításnál?

  • Szia András, az explicit hivatkozás valóban kimaradt, köszönöm az észrevételt, hozzáadtam a cikkhez is. Az adatok részben a Facebook hirdetéskezelő adatai, részben a napoleoncat.com oldal statisztikái, akik a Facebook API segítségével szerzik be az adatokat, tehát ezek az adatok mindenki számára elérhető, nyilvános adatok.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.