Facebook Hirdetési fiók azonosító megtalálása (Ad Account ID) [2021]

Written by: Marketer
Utolsó módosítás:

Többször előfordulhat, amikor meg kell adnod a Facebook Hirdetési fiók azonosítóját. Függetlenül attól, hogy miért van a hirdetési fiók azonosítójára szükséged, ebben a cikkben három módszert is meg fogunk mutatni, amelyek révén egyszerűen megtalálhatod egy adott FB hirdetési fiók azonosítóját:

 • Facebook hirdetési fiók azonosító beazonosítása a Facebook hirdetési fiók leugró menüjében
 • Facebook Ad Account ID megtalálása a Facebook Vállalkozáskezelő Vállalkozás beállításai oldalán
 • a FB hirdetési fiók azonosító megtalálása a böngésző címsorában, amikor egy adott hirdetési fiókban vagy.

Amint képernyőfotókkal bemutattuk ezt a három módszert, még röviden arra is kitérünk, hogy mire szolgál a Facebook hirdetési fiók azonosító és mivel ne keverjük össze.

Facebook hirdetési fiók azonosító (Facebook Ad Account ID) megtalálása – 1. módszer

Mindhárom bemutatandó módszernek elvileg  működnie kell, így csak rajtad múlik, hogy melyiket választod. Az egyik módszer az alábbi szerint néz ki:

 1. Nyisd meg a business.facebook.com-ot, majd kattints arra a Vállalkozáskezelő fiókra, amiben a Hirdetési fiók található, aminek az azonosítóját meg akarod tudni
 2. Nyisd meg a Vállalkozáskezelődből a Hirdetési fiókot. Ezt biztosan megtudod úgy nyitni, ha a menüből a ’Hirdetéskezelő’ linkre kattintasz.Facebook Hirdetéskezelő megnyitása FB Business Managerből
 3. Itt meg fog jelenni a Facebook hirdetés indítására szolgáló kampányindítási felület, ahol a bal felső sarokban fogod látni a Facebook hirdetési fiók nevét és azonosítóját, ahogy a képen is látszik.Facebook hirdetési fiók azonosító
 4. Amennyiben több hirdetési fiók tartozik a Facebook Vállalkozáskezelőhöz, akkor lehetséges, hogy nem azt a fiókot mutatja alapból a felhasználói felület, amire neked szükséged van. Ebben az esetben, ha rákattintasz a fiók nevére, akkor egy legördülő elemben megjelenik a többi FB hirdetési fiók azonosítóval együtt.

A Facebook hirdetési fiókazonosító a Facebook Vállalkozáskezelőben – 2. módszer

Ha szeretnél egy jó áttekintést kapni arról, hogy az adott Facebook Vállalkozáskezelőkhöz milyen hirdetési fiókok tartoznak, és azoknak mi az azonosítója, akkor az alábbi lépéseket kövesd.

 1. Nyisd meg a business.facebook.com-ot, majd kattints arra a Vállalkozáskezelő fiókra, amiben a Hirdetési fiók található, aminek az azonosítóját meg akarod tudni
 2. Ezt követően a hamburger menüből indulva, nyisd meg a ’Vállalkozás beállításai’ felületet.Facebook Vállalkozás beállításai
 3. Itt a baloldalon a ’Fiókok’ majd ’Hirdetési fiókok fülre kattints.Fiókok - Facebook hirdetési fiókok
 4. Itt meg fog jelenni az összes aktív Facebook hirdetési fiókod. Ahhoz hogy láthasd az egyes fiókok azonosítóját, kattints a megfelelőre és az alábbi helyen meg fog jelenni a Facebook hirdetési fiók ID-ja.Facebook Ad Account ID

A Facebook hirdetésifiók-azonosító megtalálása a böngésző címsorában – 3. módszer

Végül, ha pont használod az adott hirdetési fiókot, akkor sokszor nem is kell kikattintani onnan, ahol épp vagy, hanem csak meg kell nézned az URL-t ahol épp vagy. Sok esetben a hirdetési fiók azonosítója böngésző címsorában is benne lesz, ahogy az alábbi képen látható.

Facebook hirdetéskezelő azonosító - URL-ben

Itt amire figyelni kell, hogy nehogy összekeverd a Facebook Vállalkozáskezelő azonosítójával, ami szintén a business_id rész után benne szokott lenne az URL-ben.

Mi az a Facebook hirdetési fiók azonosító?

A Facebook hirdetési fiók azonosító (angol nevén Facebook Ad Account ID) a Facebook hirdetési fiók egyedi azonosítója, ID-ja, ami egy egyszerű számsor.

A Facebook Hirdetési fiók arra szolgál, hogy segítségével Facebook hirdetéseket indíthass, Egyéni Célközönségeket hozz létre, befizethesd a Facebook hirdetések díját, riporting felületekhez hozzáférj, stb.

A Facebook Hirdetési fiók azonosítójára általában akkor van szükség, amikor más Facebook Hirdetési fiókokat akarunk a Facebook vállalkozáskezelőhöz hozzáadni, vagy mások hirdetési fiókjához szeretnénk hozzáférést kérni.

Facebook Hirdetési fiók azonosító vs Oldal azonosító vs Vállalkozásazonosító

Fontos még azt hozzátenni, hogy egyéb Facebook üzleti eszközöknek is van azonosítója, szóval fontos hogy ezekkel ne keverjük össze a FB hirdetésifiók-azonosítót.

Van ugye a Facebook Vállalkozáskezelőnek is azonosítója, az úgynevezett Facebook Vállalkozásazonosító valamint a Facebook oldalaknak is van azonosítója, ez az ún. Facebook oldal azonosító. Mindkettő szükséges amúgy, hogy ha Facebook vagy Instagram hirdetés kampányt akarnál indítani.

Illetve még arra is fontos felhívni a figyelmet, hogy egy Facebook Vállalkozáskezelőben akár 25 hirdetési fiók is lehet, így menj biztosra amikor a Facebook hirdetésifiók-azonosítóra van szükséged, hogy tényleg a megfelelő fiókot nézed épp.