Facebook oldalazonosító megtalálása (2 módszer, ami működik)

Written by: Marketer
Utolsó módosítás:

Nem gyakran, de előfordul, hogy valamiért a Facebook oldalazonosító számára (angol nevén Facebook Page ID-jára) van szükségünk. Mivel a Facebook oldal kinézete is megváltozott az utóbbi időben, előfordulhat, hogy nem találod ezt az Facebook oldal azonosítót.

Ebben a cikkben ezért két gyors módot is mutatunk arra vonatkozóan, hogy megtaláld a Facebook oldalazonosítót:

  • Facebook oldalazonosító megtalálása a Facebook oldal felületén belül
  • Facebook oldal ID-jának megtalálása egy külső eszközzel

Amint bemutattuk ezt a két módszert, röviden arra is kitérünk, hogy mi is pontosan a Facebook oldalazonosító, hogy még véletlenül se keverjük össze más üzleti Facebook eszközök azonosítójával.

Facebook oldalazonosító megtalálása Facebookon belül

Az új Facebook oldal user interface-en az alábbi módon lehet megtalálni a Facebook oldal azonosítóját:

  1. Nyisd meg az adott Facebook oldalt, aminek kíváncsi vagy az ID-jára
  2. Nem a baloldali menüsávban, hanem az oldal neve alatt kattints a ’Névjegy’ fülre. Amennyiben ezt a fület nem látod, akkor kattints a ’Továbbiak fülre’, majd itt a legördülő menüben a ’Névjegy’ lehetőségreFacebook oldal névjegy
  3. A Facebook oldal névjegy aloldalán görgess le az aljáig, és itt fogod megtalálni a Facebook oldal azonosítójátFacebook oldalazonosító megtalása - Facebook page iD

Amennyiben a Facebook megint átalakította volna a dizájnt, és megint áthelyezte a FB oldalazonosító helyét, akkor mindenképp a Névjegy FB aloldalon keresd az azonosítót.

Facebook oldalazonosító megtalálása külső weboldallal

Ha nem találod a Facebook oldal azonosítót a fent bemutatott módszerrel, és nem találod meg sehol sem Facebookon belül, akkor sem kell kétségbe esned, mert még van egy módszer, amivel elég könnyen kitalálhatod a FB üzleti oldalad azonosítóját.

Mindössze annyi lesz a dolgod, hogy a Facebook oldal URL-jét kimásolod a böngésződ webcímsávjából.

Amint megvan az URL, annyi a dolgod, hogy egy tetszőleges 3rd party tool-ba bemásolod az URL-t, és ők ki fogják dobni a megfelelő URL.

Facebook ID megtalálása

Két ilyen külső tool, amit teszteltünk, és tökéletesen működik:

Facebook oldal ID megtalálva

Mi az a Facebook oldalazonosító?

A Facebook oldalazonosító a Facebook oldalad egyedi azonosítására szolgáló számsor. Tehát ne keverd össze a személyes Facebook profiloddal, ami csak személyes célokra használható.

Amennyiben a Facebookot üzleti célokra kívánod használni, akkor FB oldal létrehozását ajánljuk, bár az is igaz, hogy a személyes profiloddal is szerezhetsz követőket, de például személyes oldalról nem indíthatsz Facebook hirdetést vagy éppen Instagram hirdetést.

Facebook oldalazonosító vs Hirdetési fiók azonosító vs Vállalkozásazonosító

Valószínűleg azt tudod, hogy egyszerre több Facebook oldalt is üzemeltethetsz, arra vonatkozóan gyakorlatilag nincs korlát, hogy hány Facebook oldalt hozhatsz létre. Tehát ezért fontos, hogy amikor az oldalad azonosítóját keresed, akkor azt az oldalét nézd, amire ténylegesen szükséged van.

Egyéb Facebook üzleti eszközöknek is van azonosítója, mint például a Facebook Hirdetési fiók azonosító, ami egy adott Facebook hirdetési fiókot azonosít.

Szintén külön azonosítója van a Facebook Vállalkozáskezelőknek (FB Business Manager), ami ugye arra szolgál, hogy a hirdetési fiókjaidat, a Facebook Pixeleidet, az Instagram üzleti profilokat, Facebook oldalakat egy helyen kezeld.

Amennyiben szeretnél arról is olvasni, hogy ezeknek az eszközöknek az azonosítóit hogy találhatod meg, akkor nézd meg az alábbi cikkeket:

Ahogy látható, ennél a módszernél még arra sincs szükséged, hogy a Facebook oldalhoz szerkesztői vagy admin jogosultsággal rendelkezz, hiszen bárki