Facebook poszt időzítése FB oldalról (2 módszer) [Frissítve!]

Written by: Marketer
Utolsó módosítás:

Amennyiben a Facebook oldalad posztjaival a legnagyobb elérést és engagement-et szeretnéd elérni, akkor mindenképp érdemes Facebookra akkor posztolnod, amikor a legnagyobb aktivitást, vagy weboldalra terelést tudod elérni.

Mivel nem feltétlenül tudsz ebben a legideálisabb időpontban mindig online lenni, vagy csak előre akarsz dolgozni, akkor mindenképp érdemes a Facebook posztok időzítése, ütemezése mellett dönteni.

Ebben a posztban azt fogjuk bemutatni, hogy hogyan néz ki a Facebook posztok időzítésnek a folyamata, ha a Facebook oldaladról vagy ha a Facebook csoportodból szeretnél Facebook posztot időzíteni. A posztban így kitérünk az alábbiakra:

 • hogyan ütemezz be egy Facebook bejegyzést a Facebook üzleti oldaladról?
 • Tudsz Facebook bejegyzést ütemezni egy személyes Facebook profilról?
 • Hogy lehet Facebook poszt időzíteni Facebook csoportból?
 • Mi lehet az oka, ha nem működik a Facebook poszt időzítése

Hogyan kell egy Facebook posztot időzíteni Facebook oldalról?

Két mód van arra, ha Facebook bejegyzést szeretnél időzíteni. Megteheted az időzítést a Facebook Közzétételi eszközök (Publishing Tools) vagy a Facebook Creator Studio használatával.

Facebook bejegyzés időzítése a Facebook Közzétételi eszközökkel:

 1. Nyisd meg a Facebook oldalt, ahonnan a bejegyzést időzíteni akarod.
 2. Két módon juthatsz a Facebook Közzétételi eszközökhez:
  1. Vagy a baloldali menüsávban keresed meg a Közzétételi eszközöket és itt kattintasz rá.Facebook Közzétételi eszközök
  2. Vagy pedig a Facebook Bejegyzés létrehozása gombra kattintasz, és itt a felugró popup alsó részén tudsz átkattintani a Publishing Tools-ra.Facebook bejegyzés létrehozása - Publishing Tools
 3. Amint sikeresen megnyitottad a Közzétételi eszközöket, kattints a ’Bejegyzés létrehozása’ gombra.
 4. Készítsd el a bejegyzést lehetőleg fénykép vagy a videó hozzáadásával, majd a jobb oldalon lent ne a ’Közzététel’ gombra kattints, hanem a kis lefelé mutató nyilacskára, ahol így megjelenik az ’Bejegyzés Időzítés’ lehetősége. Kattints rá.Facebook poszt időzítése
 5. Itt be fogod tudni állítani percre pontosan, hogy mikor menjen ki a Facebook poszt.Facebook bejegyzés időzítése
 6. Amint beállítottad, kattints a ’Mentés’ gombra, és a megfelelő időben ki fog menni a Facebook poszt.

Facebook poszt időzítése Facebook Creator Studio használatával

A Facebook Publishing Tool mellett a Creator Studio-t is használhatod, hogy Facebook posztokat időzíts a Facebook oldaladról, mindenféle fizetős software használata nélkül. Így néz ki a folyamatos lépésről lépésre.

 1. Nyisd meg a https://business.facebook.com/creatorstudio/home oldalt, hogy elérd a Facebook Creator Studio-t. Vagy pedig el tudsz az Facebook Publishing Tool-ból is navigálni a Creator Studio-ba, ha a baloldali menüsávban a Creator Studio linker kattintasz.
 2. Amint beléptél a Creator Studio-ba, a bal felső sarokban lévő ’Bejegyzés létrehozása’ gombra kattints.Facebook vagy Instagram bejegyzés időzítése Facebook Creator Studioból
 3. Ha azt látod, hogy csak Instagram posztot vagy IGTV videót tudsz választani, akkor át kell váltanod a Facebook-ra, amit a képernyő felső részének közepén lévő ikonok átváltásával tudsz megtenni. Ha később mégis Instára akarsz valamilyen posztot időzíteni, akkor majd itt tudsz visszaváltani.Facebook Creatur Studio átváltása Instagramról
 4. Szóval kattints a zöld színű ’Bejegyzés létrehozása’ gombra, majd a leugró lehetőségek közül megint a ’Bejegyzés létrehozása’ lehetőséget.
 5. Facebook poszt létrehozása
 6. Jobb oldalról behúzódik egy felület, ahol először ki kell választanod, hogy melyik Facebook oldalról szeretnél időzített Facebook bejegyzést létrehozni.
 7. Amint a FB oldalt kiválasztottuk, szintén a jobb oldalon meg fog jelenni a Facebook poszt létrehozási felület, ami még ismerős lehet a régi felületről.
 8. Hozd létre a bejegyzést, majd az oldal alján, értelelmszerűen ne a az Azonnali megosztás, hanem a ’Megosztás most’ gomb lefelé mutató nyilára kattints.Facebook bejegyzés időzítése Creator Studioból
 9. Az itt megjelenő lehetőségek közül természetesen az ’Időzítés’ lehetőséget válasszuk ki.
 10. Erre felugrik egy ablak, ahol percre pontosan beállíthatjuk, hogy mikor menjen ki a FB poszt.Facebook poszt késleltetése Creator Studioból
 11. Illetve itt még arra is van lehetőségünk, hogy a ’ Hírfolyambeli terjesztés leállítása’ opció bepipálásával beállítsunk egy időpontot, amikortól már nem szeretnénk, hogy a Facebook bejegyzés megjelenjen a hírfolyamban.
 12. Végül pedig kattintsunk az ’Időzítés’ gombra.

Facebook poszt időzítése a személyes profilunkról

Jelenleg nem lehet Facebook posztot a személyes Facebook oldalunkról időzíteni. Volt idő, amikor ez lehetséges volt, de már elég régen megszűntette a Facebook ezt a lehetőséget.

Szóval amennyiben Facebook posztjaidat időzíteni szeretnéd, akkor egy Facebook oldalt kell létrehoznod és csak onnan tudod a posztokat időzíteni.

Tudsz-e Facebook bejegyzést a Facebook csoportból időzíteni?

Igen, van erre lehetőség, de csak akkor, ha a Facebook csoport adminja vagy. Normál tagok nem tudnak Facebook posztokat beidőzíteni.

Amennyiben a Facebook csoport adminja vagy, így tudsz Facebook csoport bejegyzést időzíteni:

 1. Nyisd meg a Facebook csoportot, ahova a Facebook posztot időzíteni akarod.
 2. Kattints a bejegyzés létrehozásához szükséges felületre.
 3. Ezen a felületen pedig a ’Küldés’ gomb mellett kattints a kis naptár ikonra.Facebook csoport bejegyzés időzítése
 4. Állítsd be a dátumot, meg az időpontot, amire a Facebook posztot időzíteni szeretnéd, majd kattints az ’Időzítés’ gombra.Facebook group poszt ütemezése

Miért nem tudok egy Facebook bejegyzést időzíteni?

Több oka van annak, amiért nem engedheti a Facebook, hogy bejegyzést időzítsd a platformon. Összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat:

 1. Most már közvetlenül nem tudsz magáról a Facebook oldalról posztot ütemezni. Vagy a Közzétételi Eszközöket kell ehhez használod, vagy a Creator Studiot.
 2. Nincs megfelelő hozzáférési szinted a FB oldalhoz, ami szükséges ahhoz, hogy bejegyzéseket hozz létre.
 3. A személyes Facebook oldaladról akarsz Facebook posztot időzíteni. Erre nincs már lehetőséged.
 4. A Facebookon van valami hiba, egy bug miatt jelenleg nem tudsz posztolni. Frissítsd az oldalt, vagy jelentkezz ki és be és ez sok esetben megoldja a problémát.