Instagram és Facebook összekapcsolása üzleti oldalaknak és profiloknak

Written by: Marketer
Utolsó módosítás:

Amennyiben üzleti célból használod az Instagramot, és az Instagram marketingben szintet akarsz lépni, az egyik legfontosabb dolog, amit mindenképp ajánlott megtenni, hogy összekötöd a Facebook oldaladat és Instagram fiókoddal, hiszen így az Instagram üzleti profiloddal így sokkal több funkció elérhető lesz. Ahogy ebben a tutorialban lépésről lépésre bemutatjuk, az Instagram és Facebook összekapcsolása nem egy komplikált folyamat.

Emellett arra is kitérünk:

 • miért érdemes az Instagram fiókot a Facebook oldallal összekötni?
 • hogyan köthetsz össze egy Instagram fiókot a Facebook oldaladdal a Facebook oldalról indulva
 • az Instagram üzleti fiók és a FB oldal összekapcsolása az Instagramról, mobilon bemutatva
 • Esetleg hibák és okok, ami miatt nem tudod a Instagram és Facebook összekapcsolását megtenni.

A cikk végén pár az Instagram és Facebook összekapcsolásával kapcsolatos gyakorian feltett kérdést is megválaszolunk.

Miért van szükség az Instagram és Facebook összekapcsolására?

Amennyiben a vállalkozásodnak legalább egy Facebook oldala és egy Instagram üzleti fiókja van, akkor mindenképp javasoljuk a FB oldal és az Insta profil összekötését, amennyiben még nem tetted meg, mert több hasznos funkcióhoz is csak így fogsz hozzáférni:

 • egyszerre leszel képes a Facebookon és az Instagramon posztolni. Amennyiben a két fiók össze van kapcsolva, fogod tudni a Facebook posztjaidat Instagramon míg az Instagram posztjaidat Facebookon közzétenni.
 • Instagram Shop indításához. A Facebook oldaladnak kapcslódnia kell az Instagram fiókodhoz, hogy az Instagram Bolt felállítását elindítsd. Az Instagram shoppal betaggelheted a termékeidet, és a közeljövőben akár az Instagramon közvetlenül is eladhatsz majd termékeket webshop nélkül.
 • Egy helyről fogod tudni a Facebook Messenger és az Instagram üzeneteidet kezelni. Amennyiben a Facebook Instagrammal való összekapcsolása megtörtént, egy egyesített inboxon belül tudod az összes üzenetet kezelni.
 • Facebook és Instagram hirdetésekhez való hozzáférés. Bizonyos régiókban szükséges a Facebook és Instagram oldaladat összekötni, amennyiben az Instagram üzleti fiókodról szeretnél hirdetést indítani.

Ez csak pár kiemelt előny, amit nyersz, ha az Instagramot összekötöd a Facebok oldaladdal, további infó az előnyökről, funkciókról itt olvashatsz.

Instagram Facebook oldallal való összekapcsolása a Facebook oldaladról

Az Instagram fiók összekapcsolásához az alábbi lépéseket kell tenned:

 1. Nyisd meg a Facebook oldalt, amelyiket össze szeretnéd kötni az Instagram üzleti fiókoddal
 2. Kattints a ’Beállítások’ gombra a baloldali menüsávbanFacebook oldal beállításai
 3. Majd a bal oldalon megint kattints arra, hogy ’Instagram’.Facebook oldal összekötése Instagrammal
 4. Amennyiben az Instagram fiókodat még nem kötötted össze a Facebook oldaladdal, akkor valami ilyesmit fogsz látni a képernyőn.Instagram fiók hozzákapcsolása Facebook oldalhoz
 5. Kattints a kék ’Fiók hozzákapcsolása’ gombra
 6. Ezt követően jelentkezz be az Instagram fiókba, amivel össze szeretnéd kötni a Facebook fiókot.

Ha ezeket a lépéseket végig csináltad, akkor az Instagram fiók összekötése a Facebook oldaladdal ezzel meg is történt. Ha bármi hiba merült fel, akkor a cikk végét is nézd meg, mert ott kitérünk arra, hogy miért nem sikerülhet esetlegesen a Facebook oldal és az Instagram fiók összekapcsolása.

Az Instagram és Facebook oldal összekötése az Instagramról egy mobil készüléken

Az Instagram üzleti fiókodat összekapcsolhatod a Facebook oldaladdal az Instagramról indulva is, ha az alábbi lépéseket követed. Természetesen ez asztali gépről is hasonló módon megejthető, most mobilról fogjuk bemutatni:

 1. Nyisd meg az Instagram fiókot, amit a Facebook oldalhoz hozzá szeretnél kapcsolni
 2. Nyomj a ’Profil módosítása’ gombraInstagram profil módosítása
 3. A nyilvános üzleti adatok rész alatt kattints az ’Oldal’-raInstagram profil szerkesztése
 4. Itt megjelenik egy pop-up, ha meglévő Facebook oldalhoz szeretnéd az Instagram fiókot hozzákapcsolni akkor kattints a ’Meglévő oldal hozzákapcsolása’ lehetőségre, új Facebook oldalhoz meg a ‘Facebook oldal létrehozása’ linkre.Facebook oldal összekötése Instagram profillal
 5. Amennyiben már meglévő FB oldalhoz kapcsolod hozzá az Insta fiókot, akkor válaszd ki a listából a Facebook oldalt, majd kattints a ’Kész’ gombra a jobb felső sarokban.

Ezzel az Instagram profilod a Facebook oldalhoz hozzá is lett kapcsolva.

Nem lehet az Instagramot a Facebookhoz hozzákapcsolni, miért?

Amennyiben nem tudod az Instagram profilodat a Facebook oldaladdal összekötni, akkor olvasd el az alábbi tippeket, meg lehetséges okokat, ami miatt valószínűleg nem megy az összekötés.

 1. Nem vagy a Facebook oldal adminja (vagy az Instagram fióké)

Amennyiben nem rendelkezel adminisztrátori jogosultsággal azon a Facebook oldalon, amit az Instagram account-hoz szeretnél hozzákapcsolni, akkor a Facebook nem fogja engedni a Facebook oldal és az Instagram üzleti fiók összekötését.

Ez esetben természetesen vagy add hozzá magadat a Facebook oldalhoz mint admin, vagy éppen a jelenleg adminisztrátortól kérj admin jogosultságot, ha azt szeretnéd, hogy a Facebook oldalt és az Instagram fiókot össze tudd kapcsolni.

 1. Az Instagram fiókot nem Instagram üzleti fiók

Nem fogod tudni összekötni a Facebookot egy személyes Instagram profillal. Át kell váltanod üzleti Instagram fiókra, ha a Facebook oldaladat egy Instagram fiókkal össze szeretnéd kötni.

Számos egyéb hasznos funkcióhoz hozzá fogsz férni ha Instagram üzleti profilra váltasz, és semmit sem vesztesz vele, szóval ne félj váltani üzlet Instagram profilra.

 1. Az Instagram profil már egy másik Facebook oldalhoz hozzá van kapcsolva

Amennyiben egy Instagram profilt úgy próbálsz hozzákötni egy Facebook oldalhoz, hogy az már egy másik Facebook oldalhoz hozzá lett kapcsolva, akkor az alapból nem fog sikerülni, mivel egy Instagram fiókhoz csak egy Facebook oldalt lehet hozzákapcsolni.

Ebben az esetben valami hasonló poput fogsz látni:

Már hozzákapcsolt Instagram fiók

Amennyiben mindkét Facebook oldalnak te vagy az adminja, akkor itt kattinthatsz a ’tovább’ gombra és a következő ablakban van arra lehetőséged, hogy a ’Hozzákapcsolás átállítása’ gomb megnyomásával ehhez az új Facebook oldalhoz lesz az Insta fiók hozzákapcsolva, és az összekötés a másik Facebook oldallal megszűnik.

Instagram Facebook fiók hozzákapcsolás átállítása

Instagram fiók és Facebook oldal összekapcsolásának megszűntetése

Amennyiben egy Instagram üzleti fiók és egy Facebook oldal összekapcsolását meg akarod szűntetni, arra is van lehetőséged.

Ugyanaz a folyamat, mint összekapcsolás esetén, csak amikor az ’Instagram’ fülre kattintasz a Facebook oldalad beállításainál, akkor kicsit le kell görgetni, majd az ’Összekapcsolás megszűntetése’ gombra kell kattintani.

Instagram fiók összekapcsolásának megszűntetése

Instagram fiók Facebook oldalhoz való hozzákapcsolása – GYIK

Hozzá tudsz kötni egy Instagram fiókot több Facebook oldalhoz?

Nem, jelenleg egy Instagram üzleti fiókhoz csak egy Facebook oldalt tudsz hozzákapcsolni.

Nem tudom az Instagram profilomat a Facebook oldalamhoz hozzákapcsolni. Miért nem sikerül?

Alapvetően három fő oka van annak, amiért nem tudod a két oldalt összekötni.

Először is, az Instagram fióknak üzleti fióknak kell lennie, hogy össze tudd kötni egy FB oldallal.

Másodsorban, a Facebook oldalon és az Instagram fiókban is admin jogosultsággal kell rendelkezned, ha össze szeretnéd kapcsolni őket.

Végül, de nem utolsó sorban amennyiben az Instagram fiókod már egy másik Facebook oldalhoz hozzá lett kötve, akkor azzal a másik fiókkal való összekötést meg kell szűntetned ahhoz, hogy össze tudd kötni a két FB oldalt és fiókot.